Maestro Epower

Descoperă noul
Maestro e-power

Primul tocător electric alimentat de acumulatori

ELIET® se îngrijește de frumusețea naturii de mai bine de 38 de ani. În lupta împotriva încălzirii globale, ELIET® a inovat, de asemenea, în 2006, tehnologia EcoEye™, pentru a reduce semnificativ emisiile tocătoarelor sale profesionale cu motor cu combustie internă. ELIET® face acum un pas mai departe și lansează popularul său model de tocător Maestro ca primul într-o versiune E-Power alimentată exclusiv de acumulatori. Pasionații de grădină pot folosi acum și grădinăritul fără emisii poluante!

Mărunțire fără griji adaptată grădinii tale

Sub capota Maestro E-Power se află un motor puternic de 3,2 kW DC (curent continuu), fără perii, de 56 V. Acesta este un motor electric care nu necesită întreținere, cunoscut pentru eficiența ridicată și cuplul mare, care este întotdeauna disponibil într-o gamă largă de turații. La lucru, în timpul mărunțirii, puterea poate fi folosită mult mai eficient decât la un motor clasic, cu ardere internă. Motorul DC primește energia din nu mai puțin de două baterii EGO Litiu-Ion. Acestea sunt Primul tocător electric alimentat de acumulatori – ELIET® Maestro ePower cu unitate EGO 2 baterii interschimbabile, a căror capacitate o poți alege în funcție de intensitatea utilizării dorite. În gama largă EGO, veți găsi întotdeauna bateria cu autonomia optimă regimului de utilizare dorit.

Dotat cu puterea tehnologiei unice de mărunțire ELIET®

Principiul de tocare ELIET™

Maestro funcționează pe baza ELIET® Chopping Principle™. Acesta este un mecanism special și unic de tocare care folosește 'vulnerabilitatea' din structura naturală a lemnului pentru a-l tăia mai eficient. Lemnul și plantele sunt compuse din fibre care străbat în direcția longitudinală a crengii. Legătura dintre aceste fibre nu este atât de mare. Prin tăierea acestor fire de fibre precis în această direcție longitudinală, chiar oblică, este necesară mult mai puțină forță. Puteți experimenta acest efect atunci când despicați un butuc de lemn cu un topor sau ascuțiți un creion cu o lamă. Dispunerea bine gândită a cuțitelor pe tamburul port-cuțit asigură că deșeurile verzi care alunecă în camera de mărunțire prin pâlnie este împărțită și tăiată complet, pe întreaga lățime. Așchiile se mai rotesc apoi câteva ture în camera de mărunțire, unde sunt mai departe tăiate până când sunt suficient de mici pentru a cădea în punga de colectare prin orificiile din sita de calibrare.

Chips-uri BioTech™

ELIET® Maestro taie orice fel de reziduuri rezultate după tăierile de întreținere cu nu mai putin de 43.000 de miscari de tocare/min. 'Cipsurile' BioTech™ care sunt create în acest proces sunt nu numai fine, ci și intens zdrobite și mărunțite. Această proprietate îl face deosebit de benefic pentru microorganisme care să descompună rapid cipsurile. Pe lângă fracția de lemn, verdele cu frunze este și tocat mărunt, ceea ce asigură un amestec de așchii aerisit, cu nivelul corect de umiditate. În acest fel, cipurile BioTech™ contribuie la o mai bună funcționare a sistemului dumneavoastră de compostare.

Varietate de reziduuri vegetale

O mare varietate de deșeuri verzi sunt create în timpul întreținerii grădinii: flori ofilite, buruieni, resturi de gard viu, crengi de conifere, ramuri, iederă, plante asemănătoare stufului, crengi, frunze... Investiția într-un tocător merită făcută cu adevărat numai dacă toate deșeurile verzi pot fi procesate, cu acesta. Datorită sistemului său special de tocare, ELIET® Maestro poate mărunți cu aceeași ușurință crengi groase, dar și deșeuri de tăiere fine, dar voluminoase – de ex. crengile de garduri vii și arbuști – fără nicio problemă. Deșeurile verzi cu frunze de la flori sau din grădina de legume pot fi, de asemenea, procesate împreună. Frunzele adunate toamna pot fi și ele marunțite! Dacă vrei să toci și mărunțești doar o astfel de masă verde umedă, ELIET® recomandă înlocuirea sitei standard de calibrare cu o „sita pentru frunze si produse umede” (optional – cod art. MA 001 052 001), pentru a preveni eventualele colmatari.

Alegeți modul ideal de mărunțire

Scopul final pentru care cineva cumpără un tocator este de a recicla și de a reutiliza în mod util fluxul neîncetat de deșeuri verzi cu care tu, ca grădinar, trebuie să te confrunți în fiecare săptămână. Chipsurile BioTech™ sunt deosebit de populare Primul tocător electric alimentat de acumulatori – ELIET® Maestro ePower cu unitate EGO 5 în rândul grădinarilor în două aplicații: ca material de bază pentru producția de compost sau ca strat de mulci în straturile de plante.

ECO și TURBO

Puteți ajusta caracteristicile de tocare ale Maestro e-power pentru a ajusta proprietățile cipsurilor BioTech™ la utilizarea lor finală. Pentru aceasta sunt prevăzute două moduri de setare, și anume modul ECO și TURBO.

Modul ECO pentru stratul de mulci

Dacă așchiile sunt folosite pentru a crea un strat de mulci în straturile plantelor, acestea nu trebuie să fie atât de fine. Setați tocatorul în modul ECO, mașina funcționează cu o viteză de tocare mai mică (36000 mișcări de tocare/min). Motorul este așadar ceva mai economic în consum de energie, ceea ce avantajează autonomia bateriei. Chips-urile pot fi, de asemenea, folosite ca strat de mulci în straturile de flori sau sub arbuști. Un strat de așchii de 5 cm asigură că semințele de buruieni au cu greu șanse să germineze. Astfel, menținerea grădinilor publice fără buruieni poate fi gestionată fără utilizarea erbicidelor. Un strat de așchii formează, de asemenea, o pătură izolatoare și care reglează umiditatea.În absența ploii, stratul de mulci reține umiditatea în sol pentru mai mult timp. În caz de precipitații abundente, stratul de mulci va acționa ca un tampon pentru a reține o parte din apă și astfel împiedică spălarea solului.

Modul TURBO pentru compost

La trecerea motorului în modul TURBO, lamele vor taia la viteza maxima (43000 miscări de tocare/min). Tocătorul atinge acum performanța maximă și oferă cele mai mărunte și mai rapid compostabile chipsuri. Astfel creați imediat un amestec omogen de așchii fine, care este baza perfectă pentru un sistem de compost funcțional, optim. Desigur, dispozitivul este ceva mai exigent cu consumul de energie, astfel încât acumulatorii sunt solicitați mai intens. Primul tocător electric alimentat de acumulatori – ELIET® Maestro ePower cu unitate EGO 7 Compostul devine 'aurul negru' al grădinii pentru că are o mulțime de proprietăți care pot spori frumusețea naturală a unei grădini: ameliorator de sol, inhibitor de buruieni, regulator de umiditate, îngrășământ cu acțiune lentă... O serie de reguli generale sunt esențiale pentru a stabili un proces de compostare care funcționează bine: asigurați un echilibru bun între clorofilă și materialul lemnos, asigurați o structură aerisită (aprovizionare cu oxigen), mențineți umiditatea. Datorită amestecului de chipsuri fine BioTech™ produse de ELIET® Maestro, creați imediat materialul de bază perfect pentru un sistem optim de compost.

Ecologia și economia merg mână în mână

Acționarea cu baterie are aceeași putere ca motorul pe benzină, fără dezavantajele date de emisiile poluante, zgomot, etc.

  • Fără consum de benzină

  • Fără emisii poluante

  • Presiune sonoră minimă

  • Fără prelungitor

  • Consum / cost redus de energie

  • Optimizarea consumului

Acumulatori polivalenți

Motorul DC (curent continuu) este alimentat de două baterii EGO Litiu-Ion. Slotul universal pentru acumulatori permite utilizarea tuturor tipurilor de acumulatori EGO plug-in. EGO are o gamă de 6 puteri diferite ale bateriei. Pentru a simplifica alegerea, ELIET® recomandă doi dintre acumulatori:


5Ah/56V

45 min. autonomie

Aceștia sunt acumulatori ușori cu autonomie bună pe tocator. În plus, sunt ideali pentru utilizare 'dublă' pe toate mașinile EGO portabile. Acești acumulatori sunt reîncărcabili rapid.


10Ah/56V

90 min. autonomie

Aceștia sunt acumulatori puternici, cu o dublă autonomie, care vă permit să obțineți de la tocător putere și performanță maximă.

Aplicabil pentru întreaga gamă EGO power plus

Acumulatorii folosiți la Maestro E-Power pot fi utilizați pe o gamă complementară de mașini EGO, de exemplu mașină de tuns gard viu, ferăstrău pentru copaci, suflantă de frunze, mașină de tuns gazonul, altele.

Descoperiți gama

Alte avantaje ale Maestro E-Power

Este compact – depozitare și transport facil

Pentru a putea transporta cu ușurință Maestro în portbagajul unui vehicul, jgheabul de alimentare poate fi demontat complet. Acest lucru se face într-o clipă și nu necesită instrumente. Această caracteristică este, de asemenea, foarte utilă pentru depozitarea mașinii cât mai compact posibil în garaj sau depozitare după lucru.

Tocare cu zgomot redus

Datorită metodei de tăiere a sistemului de mărunțire, nivelul de zgomot este în mod natural deja limitat. În plus, peretele compozit cu pereți dubli a camerei de așchiere atenuează, de asemenea, efectul de tambur al așchiilor. Inelul de amortizare din cauciuc din lagărul suport asigură, de asemenea, că vibrațiile generate în timpul mărunțirii nu sunt transmise carcasei. La aceasta se adaugă zgomotul redus al unității motor. Acest lucru îi conferă lui Maestro epower o caracteristică sonoră foarte favorabilă.

Siguranță

Siguranța este mai presus de toate. Maestro combină cu succes ușurința de utilizare și siguranța. Un scut dublu antiproiecție asigură că așchiile nu zboară înapoi de la rotorul port-cuțit, prijn jgheab, spre operator. Sacul de colectare echipează complet zona de descărcare și, de asemenea, împiedică dispersia așchiilor aici. Un comutator de siguranță pe sacul de colectare și pe pâlnie asigură că motorul se oprește imediat ce unul dintre ele este scos.

Lucru curat

Maestro Country e-power are un sac de colectare spațios, cu o capacitate de 80 L. Acesta este conținutul unei roabe pline. Este confectionat din material textil robust, cu fund din plastic dur. Punga alunecă perfect în cadru și asigură că toate așchiile sunt colectate cu grijă, astfel încât să păstrați curată zona din jurul tocătorului. Datorită unui mâner lat, o pungă de colectare plină cu chipsuri rămâne ușor de manevrat.

Ușurință de transport

Cu Maestro poți ajunge fără probleme până în cel mai îndepărtat colț al grădinii, fiind ușor și comod de manipulat. Două anvelope pneumatice mari asigură rezistență scăzută la rulare și trepte / denivelări mici. Pâlnia de alimentare are două mânere mari pentru o manevrare stabilă a tocatorului. Cadrul tubular al mașinii oferă, de asemenea, diverse opțiuni de prindere pentru a transporta Maestro chiar și pe scări, dacă este necesar.

DATE despre utilaj

Grosimea maximă a crengilor

45 mm


Numărul de mișcări de tocare / minut

36000 în modul ECO,
43000 în modul TURBO


Capacitate

14 roabe/oră


Numărul de cuțite

12 RESIST/6


Sita de calibrare

Găuri 20 x 20 mm


Sac de colectare a tocăturii

80 litri


Înălțimea la jgheabul de alimentare

1200 mm


Deschiderea de alimentare cu material vegetal

350 x 250 mm


Setarea modului de lucru

modul ECO optimizează autonomia
modul TURBO optimizează calitatea tocării


Roți (Ø x B / tip)

250 x 75 mm /anvelopă cauciuc pneumatică


Dimensiuni (L x l x H)

1360 x 650 x 1400 mm


Dimensiuni de depozitare (L x l x H)

740 x 650 x 1050 mm


Greutate

61 kg (fără acumulatori)


Evacuare material tocat - accesoriu

Sita de calibrare pentru produse umede


Puterea motorului

3.2 kW


Acumulatori

Li-Ion


Voltajul acumulatorului

56V (DC)


Compartimente pentru baterii

2